Första cykelturen på landet: 20km

Tvåmilsrundan på landet för första gången. Stora Gryten Runt. Ca 16 grader varmt, ingen vind och solsken.

Blev en riktig MTB-tur. Första biten var tung med regnvåt lera, som dessutom blötte ned rumpa och rygg ordentligt. Sedan kom grusvägen med tung blöt sand som underlag. Efter det körde jag fel in på en återvändsgränd. Timmerupplag. Blev ca 3-4km extra där.

Sedan kom den riktigt tunga biten. Ca en mil skogsväg som fått ett opackat bärlager, förmodligen för skogsmaskiner och timmerbilar då avverkning pågår, bestående av kross 8-32. Och det går för sjutton inte att cykla på. Iallafall inte med min gamla odämpade MTB. Motivationen föll ordentligt. Inte ens lite arga hårdrockare i öronen hjälpte.

Med någon halvmil kvar kom jag så ut på en fin, slät och lättcyklad grusväg och det blev helt plötsligt kul igen. Ännu bättre blev det när grusvägen övergick i asfalterad landsväg och jag möttes av den här vyn – en underbar sommarkväll!

image

Hade det inte varit för de jobbiga vägarna med kross hade det varit en underbar runda, med spegelblanka och ångande gölar längs vägen. Men underlaget gör nog att jag inte tar den vägen igen.

Och hade det inte varit för att barn väntade på att nattas hemma hade jag nog kastat mig i sjön 500m hemifrån som avslutning på turen. Men det får bli en annan gång.

Istället firade jag första riktiga träningsrundan på landet med en god öl. Så här på den nyinstiftade Ölets Dag 🙂

Posted from Östergötland County, Sweden.

Kommentera gärna