[tandem] Sista tempoloppet för året

Årets sista tempolopp i SMACK-serien och Paracykel Cup gick av stapeln den 3 september, som vanligt i Lindholmen. Dagen till ära fick vi köra en annan bana då den vanliga på 14km lagades under kvällen med oljegrus.

Startposition

Det har inte blivit så många tempolopp i SMACK-serien för mig och Jocke i år, både på grund av krockar i familjeschemat och på grund av Jockes otur med skador och operationer. Men vi ville försöka hinna med att testa hans nya cykel på ett tempo innan säsongen är slut, och beslutade att köra årets sista lopp med efterföljande avslutning av SMACK-serien.

Startdags

Det var en fin kväll. Soligt, svag vind, +18 grader och ca 90 deltagare. Vi fick ett högt startnummer och fick därför vänta ända till solen nästan gått ned innan vi startade, och då hade temperaturen sjunkit nämnvärt. Men vi blev snabbt varma i kläderna. Men som vanligt rusade pulsen strax efter start trots uppvärmning. Vi har kommit fram till att det måste bero på tävlingsnerven. För är det inte lopp kan vi öppna lika hårt och snabbt men ändå känna oss avslappnade. Detta måste vi ta tag i för att kunna öka ännu mer.

I väntan på start
I väntan på start

Banan blev lite längre, ca 16km, och gick på en ganska smal vägsträcka som inte var helt lämplig för ett tempolopp. Det gick knappt att möta en bil, och det kom dessutom några bilar med hästsläp på vägen. Då blev det trångt. Men det gick trots detta riktigt bra.

Jocke med sin tandem
Jocke med sin tandem

Väl i mål hade Jocke och jag nått näääästan 40kmh i snittfart. En liten bit till, eller lite högre kadens i en av backarna så hade vi nog klarat det. Och det bästa av allt var att vi båda kände att vi nog kunnat fortsätta i samma tempo en bit till. Det känns lovande.

Officiell tid blev 24:20 med en snittfart på 39,45. Nästa säsong knallar vi över 40-strecket!

Strut i motljus
Strut i motljus

Efter loppet hölls den sedvanliga säsongsavslutningen i bygdegården, med fika och prisutdelning. Jocke kammade åt sig en silvermedalj i Paracykel Cup. Grattis till den! Jocke skriver också om kvällen här.

 

Posted from Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna