STHLM Bike 2014

För två år sedan var det premiär för STHLM Bike, 43 kilometer cykling genom Stockholm en tidig söndagmorgon i september. Då var jag med. Förra året också. Och så nu, tredje året i rad. Liksom 2013 cyklade jag tandem med Jocke.

Klockan 05:30 ringde klockan. Okristligt tidigt. Men det var bara att kliva upp och dra på sig cykel-outfiten, fixa lite havregrynsgröt och trycka i sig. Det skulle bli en lång dag med lite möjligheter till ordentlig mat. För efter det första loppet genom stan skulle vi bege oss vidare norrut för att cykla ytterligare ett lopp på 14 mil. Mer om det senare.

Tandemparet väntar på start
Tandemparet väntar på start

Efter morgonbestyren satte jag mig i bilen. Normalt cyklar jag in till Sjöhistoriska där starten för STHLM Bike går. Men inte den här gången. Kvällen innan hade jag packat in två tandemracers i hyrsläpet. Jockes, och ytterligare en som var lånad från Svenska Cykelförbundets Paracykelsektion. Ett annat tandempar skulle köra Roslagshösten på den och Jocke hade ordnat transport av den upp till Upplands Väsby. Jag rullade in till stan och parkerade vid amerikanska ambassaden, ett cykelhjulssnurr från Sjöhistoriska museet. Där mötte Jocke och MP upp, som åkt från Handen på morgonen.

Då startnummer och lappar redan var ordnat var det bara att rulla fram till startfållan och rätta in sig i ledet. Strax därpå dök även Patrick och Patrizia upp, som också skulle köra rundan tillsammans med oss. Roberto Vacchi höll låda som speaker, och 07:00 gick startskottet.

Starten har gått
Starten har gått

Vädret kunde knappast ha varit bättre. Runt 10 grader vid start och solen på väg upp. Efter hand blev det varmare och skönare och soligare. Det var tredje året i rad som vi haft toppenväder på det här loppet. Inte illa.

Vi rullade över Djurgåden, Östermalm, Hjorthagen och upp mot Stora Skuggan där vi nästan missade den första depån med kaffe och kaka. Sedan en liten sväng norrut innan vi vänder ner mot Sveavägen igen som morgonen till ära faktiskt var avstäng bara för oss! Via Stadshuset färdades vi sedan vidare norrut på Kungsholmen till Hornsbergs Strand och sedan via Fredhäll mot Västerbron och över till Söder. Genom Hornstull och österut för att sedan passera Gamla Stan och avsluta med målgång i Kungsträdgården.

Bansträckningen 2014
Bansträckningen 2014

Då vi hade ännu ett lopp att tänka på var planen att cykla rundan på 1 timme och 30 minuter. Men sådan här stadskörning kan inte riktigt göras hur snabbt som helst så vi missade måltiden med ganska knapp marginal. Men det gick att leva med.

Ett gäng cyklister
Ett gäng cyklister

Väl i mål hade Jocke arrangerat en liten intervju med ljudtidningen Läns- och Riksnytt, och skribenten (heter det så när det är ljud?) följde sedan med oss upp till Roslagshösten också. Hela intervjun kan du höra via Jockes inlägg här. Efter den blev det en snabb frukost i Kungsträdgården innan vi hoppade upp på cyklarna igen och cyklade tillbaka till bilen. Packade in och begav oss norrut.  Mer om det i ett annat inlägg.

STHLM Bike, vi ses igen 2015!

 

Patrick och Patrizia på väg över till Djurgården
Patrick och Patrizia på väg över till Djurgården
Strandvägen
Strandvägen
Tak över huvudet
Tak över huvudet
Var även en del grusgångar. Inte helt optimalt med 23orna på tandemracern.
Var även en del grusgångar. Inte helt optimalt med 23orna på tandemracern.
Stadskörning innebär en del tunnlar
Stadskörning innebär en del tunnlar
Måååååål!
Måååååål!

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna