Roslagshösten 2012

Igår gick det 24e Roslagshösten av stapeln. Och det första för min och Jockes del. Roslagshösten är ett motionslopp på antingen 72 eller 135km, och vi hade såklart av någon anledning valt den längre banan.

Återigen hade vi otrolig tur med vädret. Solen sken från blå himmel nästan hela dagen. Det var bara kraftig vind som såg till att göra det jobbigt för oss de sista milen när vi rdan var trötta ändå.

Vid åttatiden begav vi oss iväg med bilen från Älvsjö upp mot Upplands Väsby med tandemhojen bakpå, och ungefär två timmar senare släpptes vi iväg från startfållan, med drygt 13 mil framför oss. Målet var att ta oss i mål på under 6 timmar, och att inte komma sist.

De första 7 milen gick helt klart över förväntan. Flack terräng gjorde att vi kunde hålla bra fart utan att det blev jobbigt. Dessutom hängde vi på några andra cyklister och fick lite draghjälp. Tyvärr släppte de när vi gick upp och drog i samma fart, vilket var lite lustigt. Men de ville kanske cykla själva, far och son som jag tror det var.

Efter fyramilsdepån fick vi häng på en mastergrupp som höll ca 30kmh. Dem åkte vi snålskjuts på i drygt två mil tills banans uppförsbackar började. Då klarade vi inte av samma fart längre med vår större massa att släpa uppför. Dock hade vi klarat de första 78km på en snitthastighet runt 30kmh. Klart bättre än våra planerade 25kmh. Och vi var inte speciellt trötta ännu. Men nu blev det mer soloåka för oss då klungorna dragit iväg och de vi kom ifatt på vägen höll lite för låg fart för vår smak.

Motvid och allmännt jobbigare vägar gjorde att farten minskade de sista milen. Vi tog oss ändå in på 5:14 (4:54 i rulltid) vilket är mer än väl godkänt. Vi kom inte heller sist. Enligt resultatlistan hade vi ungefär 50 personer bakom oss. Men vist var vi trötta när vi kom i mål. Mest i rumpa och ryggslut men även benen var helt klart sega. Däremot var det på det hela taget inte alls så jobbigt som vi innan hade räknat med, vilket var skönt. De nästan 100 milen på cykel i år har väl gjort lite nytta ändå.

Posted from Upplands Väsby, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna