Tips på cykellopp

Här tänkte jag lista lite olika cykellopp som kan vara av intresse. Grundkriteriet är att de ska tillåta motionärer utan krav på klubbtillhörighet, så att vem som helst kan vara med.

Har du vetskap om fler lopp? Lämna tips i kommentarsfältet nedan.

Tour of Jamtland

Norra Europas vackraste utmaningar på två hjul. Till sommaren kan du välja att cykla den långasträckan på 214 km med start i Trondheim eller den klart snällare på 60km med start i Storlien. Till 2013 finns även en bana på 120 km att välja på, med start i Hegra.

Västmanland tour

Västmanland Tour är ett motionslopp uppdelat på två enskilda etapper, 27-28 april 2013, där du och dina vänner bjuds på härliga vägar runt om i Västmanland. Loppet körs för andra året 2013 och blev mycket uppskattat 2012.

Uppdaterat mars 2013: Tyvärr verkar det som Västmanland Tour inte blir av i år då arrangören enligt uppgift hoppat av.

Siljan Runt

Siljan Runt är ett motionslopp med lång tradition sedan 1968.

Vätternrundan

Vätternrundan är en utmaning utöver det vanliga som funnits sedan 1966. I sällskap med 20 000 andra cykelintresserade får du uppleva en riktig folkfest och efter 300 km har du all anledning att vara stolt över din prestation.

RoslagsvårenRoslagshösten

Ett motionslopp som går av stapeln i Roslagen varje vår och höst sedan 1972. Distanserna är mellan ca 4 och 14 mil beroende på vilken bana man väljer.

STHLM Bike

Sthlm Bike är ett motionslopp utan tidtagning som vill ge cyklister möjligheten att uppleva ett tyst Stockholm en morgon i september.

Sthlm Bike startar 06.30 vid Sjöhistoriska Museet på Kungliga Djurgården och avslutas efter 42 000 meter genom Stockholm med frukost i Kungsträdgården.

Som deltagare på det allra första STHLM Bike i september 2012 kan jag intyga att det var ett riktigt trevligt arrangemang. Att vi dessutom hade strålande sol hela loppet gjorde ju inte saken värre.

Ride of hope

Ride of Hope är ett cykellopp med två delar, 125 mil mellan Lund och Stockholm och cirka 100 mil från Umeå till Stockholm och det genomförs till förmån för Barncancerfonden.  Delta i den eller de kortare etapper du vill. Sista etappen brukar vara på 10 mil mellan Uppsala och Stockholm.

Mälaren runt

Stockholms enda långlopp på cykel. Mälaren Runt är för dig som förstår att uppskatta ett klassiskt lopp. Kördes första gången 1892 och bansträckningen är i allt väsentligt densamma idag

Vattenfall CyClassics – Hamburg, Tyskland

Europas största cykellopp. 20.000 deltagare, både motionärer och proffs från olika länder cyklar 5, 10 eller 15 mil runt Hamburg och hejas fram av 600.000 entusiastiska åskådare längs banan.

 

Kommentera gärna