Triathlon, kan det vara något?

Jag har en tid funderat på att testa någonting annat än bara cykling för att få lite variation i min träning.

triathlonSimning ligger mig varmt om hjärtat som gammal elitsimmare, men jag lyckas inte få loss tid för att simma regelbundet. Det är ju lite svårt att sim-pendla till jobbet, även om det finns mycket vatten här i huvudstaden.

Något annat jag sedan en tid tillbaka funderat på att testa är Triathlon. Den sporten har ju fått ett uppsving senaste året efter Lisa Nordens framgångar. Och eftersom jag har cykling och simning redan så känns det som ett naturligt steg. Även om löpningen skrämmer mig lite.

För någon vecka sedan kom då frågan från min syster om jag hade lust att köra Tällberg Triathlon med henne nästa år. Det är ett motionslopp som kördes för första gången nu 2013 och distansen är sprint, det vill säga 750m simning, 2 mil cykel och 5km löpning. Det borde man ju klara av kan man tycka. Så jag sa att det gör jag gärna.

Några dagar senare öppnade de för intresseanmälan inför 2014. Sagt och gjort, jag anmälde intresse med intentionen att också fullfölja anmälan och sedan loppet när det väl är dags. Jag passade även på att presentera planen på Facebook så nu är både jag och syrran så illa tvungna att anmäla oss och framför allt träna oss i form till loppet som går av stapeln den 1 augusti nästa sommar. Det ska bli kul!

Så nu gäller det att få loss tid för både simning och löpning också. Men det ska nog ordna sig.

Posted from Åkarp, Skåne County, Sweden.

Kommentera gärna