Börjat jobba igen

Nu är det slut på pappaledigheten, och verklighetens vardag kryper på en igen. Igår började jag jobba, efter nästan 9 månader på hemmaplan. Nu gäller det att komma in i hämtnings- och lämningsrutiner, och ändå försöka klämma in lite cykling innan det blir allt för kallt och halt. Både på egen hand och med Jocke.

Idag satte jag igång med cykelpendlingen till jobbet. Och premiärtur med de nya cykelkläderna. Det var bara 6 grader varmt ute så det fick bli trekvartsbyxorna och underställ under cykeltröjan. Det blev varmt och gosigt. Men hastigheten till jobbet var jag inte nöjd med. Lyckades precis hålla 20km/h i snitt, trots paus vid stopp som rödljus mm. Dock berodde det nog på att det är så knökfullt på vissa ställen så man får snällt ligga och slöcykla lite bland alla andra cyklister eftersom det inte går att köra om överallt. Men bättre borde jag kunna i vilket fall som helst.

Hemvägen gick ännu sämre. Nådde inte ens upp till 20km/h utan hamnade strax under. Men det känns som det är lite mer uppför på vägen hem vilket kanske förklarar det.

Nåväl, det är skönt att ha kommit igång med jobbpendlingen. Och att köra fortare än bilarna på E4an gör ju inte att det känns sämre precis =)

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna