22km närmare målet

100 mil på cykel i år är ett av mina mål. Idag kom jag 22km närmare iom pendlingen till jobbet. 2x11km.

Eftersom jag inte lämnade barn med cykeln idag plockade jag av barnsadeln. Det och att det inte var fullt lika mycket folk på cykelbanorna idag, plus flyt med rödljusen, gjorde nog att det gick lite snabbare. Under 30 minuter aktiv cykling till jobbet. Det kändes bra.

Men jag har fortfarande en bit kvar till kollegans snitthastighet på 25km/h på samma rutt. Jag tillskriver det hans bättre cykel. Allt hänger ju som ni vet enbart på utrustningen.

Men jag lyckades ändå snitta 22km/h åt båda hållen. Även hemåt som annars brukar gå en bra bit långsammare, i alla fall för mig. Men det är nog dags att serva växlarna snart. Hojjen börjar bete sig lite knasigt vid upp- och nedväxlingar. Men så är den ju inte purfärsk heller. Och har aldrig tidigare cyklats så här mycket på ett år.

En ny cykel känns lockande. Men dyr.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna