Ny cykel – Specialized Tricross Elite

Jag har ju varit lite sugen på en ny cykel ett tag nu. Min gamla MTB från första halvan av  90-talet sjunger på sista versen, är någon storlek för liten och är helt enkelt inte jättekul att cykla på, även om den faktiskt duger som pendlarhoj. Men ska jag haka på andra på lite snabbare rundor så är den inte mycket att hänga i granen.

Tidigare i år hittade jag en Specialized cyclocross som såg bra ut. Aluminiumram och lite kraftigare så den skulle palla med att ha en barnsadel bakpå om det behövs. Och att välja en cross gör det lättare att montera skärmar och lite grövre däck som man kanske vill ha om man pendlar mycket med den. Dessutom har den skivbromsar vilket jag själv tycker är ganska trevligt, framför allt när det är lite blött ute.

Det stannade vid funderingar och drömmar.  Men så satte jag upp en bevakning på blocket. Och döm om min förvåning när det här om dagen plingade till i telefonen och det var just en sådan cykel till salu här i Älvsjö. En 2012 års modell som inte cyklats många mil alls. Men kanske en storlek för stor för mig.

Idag åkte jag och kikade på den och provcyklade. Det kändes bra. Jag har ju inte så mycket att jämföra med när det gäller att hitta rätt storlek, men jag tyckte inte den kändes för stor. Och enligt tillverkarens egen tabell ska denna storlek passa min kroppslängd, även om jag ligger i den lägre delen av omfånget.

Så jag slog till. Nu måste jag bara skaffa riktiga skor så jag kan sitta fast ordentligt. Lite skärmar. Och en ny hjälm fick jag order om från flera håll. ”It’s all about appearance” som min kollega brukar säga.

Nu börjar det bli fullt med cyklar i garaget.

Jag passade dessutom på att väga cyklarna vi kör på.

  • Min gamla MTB (med lås och barnsadelfäste): 15kg
  • Jockes hybrid-tandem: 18kg
  • Min nya fina cykel: 9,5kg


Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna