Nya cykelskor

Eller nya och nya. Ska sanningen fram så har jag aldrig haft ett par cykelskor tidigare.

Men efter att Jocke jag jag provcyklat en cykel med SPD-SL kände jag att jo, jag vill nog sitta fast i pedalerna. Skillnaden var markant när man kunde utnyttja de oändliga(?) krafterna i benen hela varvet runt.

Efter mycket läsande och läsande och lite läsande till kom jag fram till att det nog var SPD jag skulle ha då pendling är min primära cykling och SL-skorna är lite jobbiga att gå i. Vissa säger även att de kan vara lite svårare att ”klicka ur” även om jag inte tyckte det var någon fara på den cykeln vi testade. Men men, ”vanliga” SPD, eller så kallade MTB-skor fick det bli.

Däremot var jag inte så sugen på att pröjsa närmare en tusenlapp eller mer för ett par skor, Inte i det här läget. Så jag letade runt på höstreor men alla vanliga storlekar – mina – verkar vara slut överallt. När jag satt och misströstade hittade jag Heppo.se som faktiskt hade Shimanos billigaste instegsmodell för under 500-lappen istället för 700. Dem fick det bli till att börja med. Och idag kom de. Känns som de sitter bra på foten så nu vill jag bara ut och testa dem med nya cykeln. Men det är lite för mörkt just nu när man inte har lyse på cykeln… Får bli en annan dag.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna