SPD-premiär – och lite mer prylar

På dagens jobb-pendling blev det premiär för SPD-skorna. En riktigt härlig morgon med sol, 4 graders värme och hög luft gjorde cyklingen till en njuning. Och skorna fungerade bra. Jag klarade mig fint utan att vurpa även om jag vid några tillfällen höll på att glömma att jag satt fast.

Men framme på Lindhagensgatan kände jag att skorna började sitta löst på tramporna… Jodå, jag hade ju bara fäst klossarna på skon lite provisoriskt för att prova in dess position ordentligt. Men det hade jag ju såklart glömt. Tänkte att de borde sitta kvar de sista kilometrarna, men ändrade mig ganska snart när jag insåg att om de sitter för löst på skon kanske jag inte kommer loss från trampan! Så det blev till att stanna och skruva fast dem ordentligt. Tur jag fixat lilla verktygsväskan. 🙂

Cykeln har ju den typen av pedaler med SPD på ena sidan och vanlig plattform på andra sidan. Min kollega P nämnde att de skulle jag nog gärna snart byta ut mot ett par pedaler med SPD på båda sidor för att enklare kunna klicka fast när man sticker iväg. Efter en dags pendling är jag nog böjd att hålla med.

Vid cykling inne i stadstrafik vill man oftast klicka ur när det blir stopp vid korsningar. Och när jag sedan sticker iväg startar jag ju med den foten som fortfarande sitter fast. Har jag då klickat ur med andra foten längst ned kommer då denna pedal att vara ”upp och ned” med vanliga plattformen uppåt när jag vill sätta fast den foten igen. Detta eftersom pedalen är lite ”trög” och behåller samma läge som när jag tog bort foten, vilket jag gärna gör i pedalens nedersta läge.

Så det dröjer nog inte länge innan de redan inköpta (eftersom klossarna till skorna jag behövde följde med pedalerna och jag ändå kommer behöva pedaler till tandemcykeln) M520-pedalerna sitter på min cross.

Väl hemma igen känner jag att nya muskler har använts i benen idag. Och det känns ordentlig skillnad när man får drag hela varvet runt när man cyklar. Trevligt.

Så var det det där med prylar. Nu har nog sista leveransen för hösten kommit. För någon vecka sedan beställde jag lite nödvändiga saker från Wiggle och de levererades idag. Det blev en pump vilket kan vara bra att ha på cykeln. Att bara ha en extra slang med sig hjälper inte mycket om man inte kan få i luft i den.

Bilder lånade från Wiggle

Det blev även en ny framlampa, en liten Cateye HL-EL010 Uno LED som är väldigt liten och har bra batteritid men som egentligen nog bara duger till pendling på upplysta vägar. En liten ramväska att montera framme vid styret blev det också, och till sist ett litet verktyg med de viktigaste sexkantsnycklarna. Men nu får det nog vara nog med inköp av cykeltillbehör för i år. Det har blivit en dyr höst.

På tal om att handla. Skulle du fundera på att handla saker från Wiggle i england, hör av dig till mig först. Som ny kund kan du få en fin present värd drygt 300kr vid första ordern om jag tipsar dig. Dessutom kan jag som tipsare få en presentcheck på upp till 10% av värdet på din första order. Personligen tycker jag Wiggle är riktigt bra. Bra priser, bra och många kundrecensioner av produkterna, oftast fri frakt till Sverige, 365 dagars returrätt med returadress i Sverige! Den enda nackdelen så här långt är väl att det tar en dryg vecka för grejjorna att komma fram. Men det kan jag leva med. De har allt man kan tänkas behöva för cykling, löpning och simning inklusive Triatlon-specifika saker. Glöm inte att säga till mig först om du tänker handla där. Slut reklam 😉

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna