Långbro Runt – 40km

Min kollega skulle ut och cykla några varv på sin 1-milsrunda i Långbro idag, och jag tänkte att jag kanske skulle haka på. Det vore ju trevligt att få testa lite ”riktig” cykling med crossen och inte bara köra pendling i stadstrafik som jag gjort hittills.

Efter städande och förberedelser igår för dagens 6-årskalas kunde jag få frigång och ställde således klockan på väckning till 0700 för att hinna få i mig lite frukost innan möte på startplatsen en timme senare.

Resultatet då? Jodå, lite drygt 90 minuter i 3-4 graders värme och solsken utan vind var faktiskt helt ok och rikigt skönt. Nytt personligt rekord vad gäller snitthastighet (har haft högre, men på tandem och med draghjälp i ett motionslopp) som väl får tillskrivas den lättare cykeln.Tanken var att köra sex varv, men kollegans rygg och astma gjorde det kämpigt för honom och vi la av efter fyra varv. Jag ska inte sticka under stol med att även jag hade ömma lår, ljumskar och rumpa, men nog hade jag klarat iaf ett varv till. Men jag hade ingen lust att fortsätta ensam. Skyller jag på.

Jag har tidigare varit lite emot att köra flera varv och tyckte bättre om att köra längre rundor i trevlig miljö. Men jag måste säga att i träningssyfte var det ganska kul att köra flera varv på en kortare runda. Det blev lätt att hålla koll på sin fart genom att helt enkelt jämföra sin kilometertid på vissa ställen av banan, under samma träningspass. Något som ju inte går när man kör ett långt varv. Att det dessutom är enkelt att lägga av tidigare, eller för den delen köra några varv till, är ju också ganska bra. Blir man för trött är det bara att cykla hem några hundra meter istället för att gräma sig över att man är tre mil hemifrån. Samtidigt kan det också göra att man ger upp lättare. Men det får självdiciplinen ta hand om.

Title
4x10km Långbro
Sport
Cycling, sport
Start Time
Oct 13, 2012 8:10 AM
Distance
40.04 km
Duration
1h:32m:58s
Avg Speed
25.8 km/h
Max Speed
41.1 km/h
Calories
1553 kcal
Altitude
44 m / 69 m
Elevation
63 m ↑ / 64 m ↓
Heart Rate
158 / 176
Weatherbeta Sunny

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna