Regn

Så hände det. Regnet kom. Jag har under hela året i stort sett lyckats – tro det eller ej – cykla nästan 120 mil utan att få en regndroppe på mig. Trots den regninga sommaren. Jag har spenderat en del pengar på utrustning och kläder men ännu inte skaffat några cyklingsanpassade regnkläder. Man måste ju dra in på utgifterna någonstans, och regnkläder är så tråkigt 😉

Men idag när jag stack iväg till jobbet så kom det regn som inte alls skulle komma den tiden. Och det blev en rejäl regnskur. Och jag blev blöt. Det blev helt enkelt ännu en premiär för min del – cykling i regn.

Men faktum är att det inte kändes så farligt som jag trodde det skulle göra. Visst, fötterna blev blöta men det går att råda bot på med rätt skoöverdrag. Resten av kroppen kan hållas torr med rätt typ av regnkläder. Och det är nog så att jag får lov att införskaffa något sådant om jag ska fortsätta cykla i höstens ruskväder. Absolut till våren i alla fall, för i vår måste det till lite mer regnträning som förberedelser till Vätternrundan.

Det var lite värre när jag skulle hem igen. Kläderna hade inte hunnit torka ordentligt och det var inte helt skönt att dra på sig dem. Än mindre när man kom ut och fukten direkt började kyla ned kroppen. Och mina varma sköna strumpor gick efter en hel dag nästan fortfarande att vrida vatten ur. Men hem kom jag ändå. Och trots förutsättningarna gjorde jag både morgonens och kvällens rutt på helt ok tid ganska nära mina personliga rekord.

Title
Från Jobbet
Sport
Cycling, sport
Start Time
Oct 17, 2012 5:26 PM
Distance
11.43 km
Duration
28m:08s
Avg Speed
24.4 km/h
Max Speed
42.6 km/h
Calories
457 kcal
Altitude
9 m / 76 m
Elevation
93 m ↑ / 118 m ↓
Heart Rate
155 / 172
Weatherbeta Mostly cloudy

 

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna