Premiärrundan 2013

Idag var det äntligen dags! Vi har ju haft ett strålande fint väder senaste två veckorna. Ganska kallt, men solen har skinit riktigt mycket. Så jag har länge varit sugen på att plocka fram cykeln. Dock har det alltid varit något som kommit i vägen. Ruskig frosthalka eller andra planer.

Men så idag på förmiddagen kunde jag få loss lite tid till att komma ut. Det blev två varv på enmilsrundan hemma i Långbro som kollegan Patrick introducerade för mig i höstas. Första milen var som vanligt den psykiskt jobbigaste. Och som om inte det var nog började min nyinköpta cykeldator som testades för första gången larma om att jag låg i för hög pulszon. Efter 500 meter. Tack för den.

Iom att det var ganska kallt – ca 2 grader – och blött på vägarna av all smältande snö fick jag även tillfälle att provköra lite andra saker jag införskaffat för årets cykling. Skoskydd och regnbyxor bland annat. Förutom den nya Garmin Edge 500. Jag kan väl säga att skoskydden och regnbyxorna, förutom att se till att fötter och ben höll sig rena och torra också såg till att det var varmt och gott hela tiden. Överkroppen blev däremot lite kall.

Efter två mil kändes det faktiskt som om jag skulle kunna köra ett varv till. Men min slottid för cyklng denna dag var över. Jag hade en vägg att bygga hemma också. Även om det var två tunga första mil för säsongen så kändes det otroligt bra för själen att komma igång med cyklingen igen. Och med så fint väder är det ju också svårt att klaga.

Har du plockat fram cykeln ännu?

Kommentera gärna