Tandempremiär 2013

Team FartJocke har fyllt 40. Och vi var ett gäng som tänkte fira honom med en överraskningsfest. Men hur skulle vi få honom ur huset för att kunna förbereda allt?

Jo, min kära fru kom på den självklara idén. Att fråga om han ville ut och cykla med mig en sväng. Och det var klart han inte bangade för det! 🙂 Dock blev vi alla lite oroliga när kylan inte ville försvinna och det kom ett helt gäng centimeter snö i början på veckan. Men lite sol den andra halvan gjorde susen och vägarna var torra och fina när vi skulle ge oss ut. I alla fall landsvägarna. Cykelbanorna inne i Handen var det värre med men det gick det också.

Jag planerade en rutt till Rosenhill för lite fika och sedan samma väg hem igen, totalt lite drygt 5 mil. En bra start på året. Däcken hade tappat lite luft och Jockes pump hade gått sönder, så vi fick börja med att värma upp ner till Sportson för att låna deras pump. Sedan bar det av.

Efter några kilometer hoppade så kedjan av såklart. Och den bakre växelföraren ville inte riktigt spänna kedjan ordentligt på de högre växlarna. Jag blev direkt orolig för att vi skulle behöva vända hem innan alla kalasförberedelser var klara. Men Jocke var ju så inställd på att cykla så det kom aldrig på tal. Om vi bara höll oss till den yttre största kransen i fram och inte belastade allt för mycket på de högre växlarna bak skulle det nog gå bra. Och det gjorde det.

Latte och Morotskaka på Cafe Rosenhill
Latte och Morotskaka på Cafe Rosenhill

Väl framme vid Rosenhill blev det latte och morotskaka för min del. Och vi satt där och slösnackade lite medan jag via telefonen höll koll med folket hemma när vi skulle behöva vända tillbaka. Vilket vi gjorde runt 16-tiden. Direkt från Rosenhill är det en riktigt jobbig uppförsbacke men den tog vi oss upp för relativt bra. Och bra för att få upp värmen ordentligt igen efter stoppet. Det var ju ändå ganska svalt ute, runt nollan. Sedan gick det bara utför. Styrkemässigt. Mjölksyran kom och sista 15km var riktigt jobbiga. Hastigheten gick ned och det blev mycket rulla så fort chansen kom. Men vi tog oss i alla fall hem igen. Att kunna växla ned på mellankransen hade nog underlättat en del 🙂

Men, summa summarum var det väldigt skönt att ha kommit igång även med tandemcyklingen.

Hur gick kalaset då? Jo, en intet ont anande och väldigt överraskad Jocke verkade uppskatta tilltaget, och resten av kvällen fylldes av god mat och dryck, kaffe, tårta, tilltugg, samtal och en förhandsvisning av första avsnittet av Mot Alla Odds där Jocke är med. Och mindre lyckade provflygningar med herrns nya AR Drone 🙂

Kommentera gärna