Pendlingspremiär 2013

Jag har redan hunnit cykla några mil under mars. Men den ihållande morgonkylan har gjort att jag inte varit så inspirerad att sätta igång med jobbpendlingen. Kollegan skulle starta 1 april och min tävlingsinstinkt sa mig att jag borde komma igång tidigare. Men så blev det inte.

Men. Väl den 2 april satte jag igång. Det var ruskigt jobbigt. Vinterns slappande tog ut sin rätt. Åt båda hållen. Och nästa dag också.  Dessutom var det fortfarande mycket grus kvar på cykelbanorna plus en del is på de platser solen aldrig lyser. Så det gällde att ta det lugnt, väldigt lugnt på en del ställen. Västerbron och sista backen upp mot jobbet var riktigt kämpiga, men det blir väl bättre vad det lider. Får jag hoppas. Det måste det. För just nu känns sommarens 30 mil runt Vättern ganska jobbiga. Men veckans väder kan man knappast klaga på. Klarblå himmel och nästan ingen vind. Bata lite kallt.

Jag körde med min nyinköpta Garmin Edge 500 första vändan till jobbet. Men eftersom jag gillar Endomondos statistik bättre och jag samlar all min träning där kändes det överflödigt. Inne i stan vill jag ändå inte titta ned på displayen för mycket och tycker bättre om när telefonen  regelbundet läser upp fart, distans osv för mig. Garminen får bli för de längre turerna som det ser ut just nu.

Nu gäller det bara att hålla i pendlingen. I ur och skur.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna