Aprilväder

Senaste månaden har det varit riktigt fint väder. Soligt men kallt. Idag sken solen också så fint även om det snöat lite tidigare på dagen, och jag blev sugen på att bege mig ut på en runda på 2-3 mil. Så det gjorde jag.

Efter ungefär 4km kom så snön tillbaka. Det flög lite flingor i luften och var egentligen inget som störde. Efter några kilomter till ökade det på lite. Fortfarande inget som störde nämnvärt men det började bli dags att borsta av snön från armarna för att inte kylas ned i onödan.

Men så, efter 8-9 kilometer. Då kom snön. Ett ymnigt snöfall med blötsnö slog till och liknade en snöstorm. Vid dryga milen var jag tvungen att stanna för att torka av glasögonen ordentligt för att kunna se någonting. Men det var ju lönlöst.

Först tänkte jag att jag kör ett varv till så får vi se. Men icke. Några hundra meter efter glasögonsavtorkning såg jag ingenting igen. Glasögonen snöade igen och det gick heller inte att köra utan då snön stack i ögonen. Det blev i det närmaste farligt att vara ute och cykla i träningsfart då jag inte såg om det exempelvis fanns gropar i vägen. Så det blev till att ge upp och ta sig hem i sakta mak, även om det tog emot. Hade ju inte ens blivit svettig. Väl hemma var det en mindre snödriva som fick skakas bort från hjälmen…

Istället fick cykeln sig lite TLC i garaget. En grovtvätt, montering av fart/kadens-sensor och bortmontering av hjulreflexer som inte behövs nu när ljuset kommit tillbaka.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna