Semestercykling

Så var då semestern slut för ett tag sedan. Och cykelpendlingen har tagts upp på allvar igen. Men hojen har inte stått och dammat igen under sommaren för det. Efter Vättern i mitten av juni blev det några veckors jobb-pendling innan vi stack ned till landet för fem veckors semester. Men cykeln fick följa med. Såklart.

Förra året spanade jag in en femmilsrunda som jag ville köra men det blev inte av. Men i år körde jag den tre gånger. Tills jag klarade av att bli King of the Mountain (KOM) i Strava på nämda runda, då jag upptäckte att en annan snubbe i Bränntorp också kört den rundan.

Efter det tänkte jag försöka mig på en kortare temporunda på 2 mil, tur och retur samma väg med en ordentlig uppförsbacke på tillbakavägen med 10% snittlutning i 100 meter. Snittlutning. Men så mycket tempo blev det inte. Däremot gick det fortare och fortare för varje gång, och jag körde med virtuell kompis på garminen för att peppa mig själv.

Totalt blev det väl knappa 20 mil cyklade under semestern. Kunde blivit lite mer, men några gånger var sängen alldeles för skön.

Jag hade planerat för att bara vara solskenscyklist under semestern, och så blev det. Har ju knappt haft något regn alls. Rundorna körde jag runt niotiden på mornarna, och de avslutades nere på bryggan med ett dopp direkt från cykeln och sen en stunds solande. Helt underbart. Sedan hem för att äta frukost. Ett helt ok upplägg. Enligt mig.

Cykeln är nu hemma i stan igen och är åter igen mitt pendlingsredskap. Det känns bra när man ser alla bilar i köerna upp mot Essingeleden. Siktet är nu inställt, förutom sensommarens två cykellopp, på att nå årets mål 3000 cyklade kilometer innan året är slut. Bör ha knappa 40 mil kvar dit nu om jag räknat rätt.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna