Vad har jag givit mig in på?

Tanken är ju att jag ska simma 1500 meter i öppet vatten på World Triathlon Stockholm nästa år. Det är väl ingen match tänkte jag när vi bestämde oss för att anmäla oss. Jag är ju gammal simmare.

Men att ha simmat en handfull gånger på 15 år gör att man inte är fullt lika bra längre. Även om man tror det.

När jag hoppar ner i bassängen för att simma kör jag ju på som jag gjorde för 20 år sedan i tron att jag är både lika snabb och lika vältränad som då. Det är jag inte. Det märker jag efter 150 meter när armarna börjar stumna, pulsen är hög och det drar och sliter i både biceps och triceps och jag pausar en stund vid kanten för att ta igen mig. Jag märker att det inte är armarna jag använder när jag cyklar.

Det är då, just där som det slår mig. Jag ska simma 10 gånger så långt. I ett sträck. I öppet vatten. Där finns det varken kanter att skjuta ifrån på, vila sig vid eller botten att sätta ned fötterna på och temperaturen är förmodligen ett gäng grader under vad inomhusbassängen håller.

Det är dags att börja simträna. Målet är att gå in i simhallen och avverka 1500 meter på raken utan vila ett antal gånger innan det är dags att visa lagkamraterna i @WTSStockholm.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna