Paracykling med SCF

I mitten av februari körde jag och Jocke vårt första pass på tandemcykeln för året. Svenska Cykelförbundets Paracykelsektion hade bjudit in till inomhuscykling på en 200 meter lång löparbana i Munktell Arenan i Eskilstuna.

Själva träningen var inte så organiserad som jag hoppats på. Vid ett tidigare tillfälle vi inte kunde vara med på verkade det som man kört lite mer planerade race och klungträning under dagen. Den här gången var det mer fri träning på egen hand. Gänget i ligg- och handcyklar körde en del tillsammans men vi på tandem körde mer själva.

För min och Jockes del blev det fyra en-milare (50 varv) i gott tempo med ökande snittfart från första till sista milen. Sedan avslutade vi med ca 5 intervallbetonade kilometer innan vi begav oss hem till Stockholm igen.

Vi hade även med oss T och M och deras små cyklar, så de också kunde köra några varv på banan när det inte var fullt med tränande cyklister. Annars kunde de hålla till på innerplanen. Det verkade vara riktigt uppskattat av dem och de körde nog några kilometer totalt på rundbanan totalt.

Även om det var lite tradigt att köra varv efter varv på banan så var det ändå ganska kul att kunna trampa på utan uppförsbackar eller motvind. Ett perfekt tillfälle att få lite koll på var tröskelpulsen ligger så här efter vintersäsongen. Ytterligare en gång på arenan i Eskilstuna är inplanerad i mars, men då är det Patrick som ska göra premiär som pilot åt Jocke. Det ska bli kul att höra hans kommentarer efteråt.

Posted from Eskilstuna, Södermanland County, Sweden.

Kommentera gärna