Gruppträning med World Triathlon Stockholm

Arrangören av Vattenfall World Triathlon Stockholm anordnar träningstillfällen med duktiga instruktörer och tränare under våren för dem som tänkt delta i loppet i augusti. Ett uppskattat initiativ som ger mervärde i anmälningsavgiften och lockar mycket folk.

I lördags var det dags för den andra träningskvällen av fyra i Mörbybadet. Vi var gissningsvis ca 70 personer som letat oss dit för att få lite tips och råd av tränarna. Personligen tyckte jag det kunde vara kul med lite träning i grupp, och var framför allt nyfiken på lite tips på hur jag ska lägga upp träningen då själva simningen i sig inte kan påstås vara något större problem. Jag ville även titta på och prata lite våtdräkt med Head som i egenskap av sponsor till loppet var på plats med sina produkter.

Efter en kort introduktion och presentation av instruktörerna såväl som en kort genomgång av grundläggande simteknik delades vi in i två grupper där den ena hoppade i vattnet medan vi andra minglade lite och snackade med representanterna från Head. För egen del spanade jag in våtdräkterna och hörde mig för om det ena och det andra. Jag har ju aldrig simmat i dräkt, men har tänkt skaffa en och köra lite openwater-träning på landet i vår och sommar inför Triathlon-loppen i augusti.

Inte jag
Inte jag

Då vi hade möjlighet att testa dräkter krängde jag på mig en Head Tricomp 12, speciellt gjord för frisimning och med detaljer som ska underlätta vid växling till cykel. Den satt som ett ålskinn och framhävde min något runda mage på ett mindre positivt sätt. Men oj vilken skillnad när man väl kom ned i vattnet! Flyt- och glidförmågan blir avsevärt bättre och med bra simteknik forsar man bokstavligen fram genom vattnet.

Vad gäller själva simträning gav den mig inte så mycket. När det var vår tur delade vi upp oss i långsam, medel och en snabb grupp efter givna kriterier. Själv var jag snabbast av de snabba visade det sig. Och träningen var inriktad på simtekniken vilken tränaren bekräftade att jag hade fortfarande. Ca 600 meter hann vi på den halvtimme vi var i vattnet, uppdelat på 50or och 25or teknikträning i form av catchup, killekill och räknade av armtag. Är upplägget detsamma hoppar jag nog över de följande gångerna, även om gruppträningen var kul i sig, och kör lite blandat distans och intervall på egen hand istället.

Nu måste jag bara bestämma mig om jag ska satsa på den dyrare Head-dräkten eller om instegsmodellen TRN från Orca räcker. Det lutar åt den senare. Har du erfarenhet, lämna gärna en kommentar nedan.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna