Ambulerande cykelservice

Efter vinterns cykling och inte minst efter vurpan för två veckor sedan behövde min cykel en ordentlig genomgång. Vid tidsbokningen på vanliga verkstaden fick jag deras första lediga tid. Den 4 april! Senaste veckans finväder har satt fart på cyklisterna.

Jag testade därför den nya ambulerade cykelmeken i stan, som kommer hem till dig och fixar det du behöver på cykeln.

Medan jag åt middag, och sedan tittade på ungarnas melodifestivalföreställning stod Andreas i mitt garage och servade cykeln. En generell genomgång med justering av växlar, bromsar och smörjning förutom byte av kedja och kassett. Med mitt brustna revben bad jag honom också byta från dubbdäck till de nya sommardäcken när han ändå höll på. Och vrida tillbaka bromshandtaget som tog emot sig på mitt revben vilket även innebar att linda om en fjärdedel av styret. Allt detta fixade han för enbart priset av hans ”Vårservice”. Jag var tvungen att fråga om han inte ville ha mera betalt! Hojen hade ju fått sig lite smällar i vurpan som orsakade en del bekymmer.

Ett klart smidigt koncept som gör att jag inte behöver lämna in cykeln på morgonen och vara utan den resten av dagen. Jag kan helt enkelt cykla hem från jobbet, få den fixad hemma på kvällen och sedan använda den igen nyservad morgonen efter. Och detta till ett pris som inte är högre än min närmaste cykelverkstad. Andreas kommer nog få fler uppdrag av mig. Om jag inte får för mig att faktiskt använda de verktyg jag skaffat.

Nu ska vi bara se hur det går att cykla på det som förmodligen känns som en helt ny cykel. Och se om de smärre defekter den ådrog sig i vurpan har någon praktisk betydelse. Saker som meken inte ville åtgärda på plats då det fanns risk att förvärra saker. Som att böja tillbaka örat där bakre växelföraren är fäst i ramen. Aluminiumramen. Eller räta ut en skev bromsskiva. Skivan kan jag enkelt åtgärda själv med en ny om dess ljud blir för störande. Men ramen oroar mig lite. Hoppas det inte påverkar växlingen allt för mycket. (rullhjulen får en lite sned vinkel mot dreven i kassetten och gör att växlingarna knölar lite i vissa lägen)

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna