Gruppträning med World Triathlon Stockholm – igen

I februari deltog jag vid ett av de träningstillfällen för simning som World Triathlon Stockholm ordnar i samarbete med sina partners och sponsorer. Då låg fokus mycket på teknik och gav mig inte så mycket.

Jag funderade på om jag skulle vara med på nästa tillfälle i mars, men det löste sig per automatik med mitt brutna revben.

Idag 26 April var det dags för det tredje tillfället. Fokus låg nu istället på att öva och känna på hur det är att simma i tuff trängsel och samtidigt kunna navigera i öppet vatten på rätt sätt utan att tappa fart, linjen eller få en kallsup som kan leda till att man får ned mer eller mindre bra marina organismer i andningssystemet. Till exempel en manet… Utöver det tränade vi även på att runda bojar, fasta och rörliga, på olika sätt. Övningarna var riktigt roliga och lärorika och man fick en känsla av hur det kan gå till. Som simmare har man ju trängts i bassängen förut, men det är inte alls samma sak som när alla ska runda den där bojen samtidigt.

Kvällen avslutades med lite råd och tips om utrustning, och då främst våtdräkter och glasögon som är de viktigaste detaljerna som kan hjälpa eller stjälpa. Nästa gång blir det utomhus. Fortfarande i bassäng en gång innan träningarna i vattnet vid Sjöhistoriska sätter gång.

Det är med andra ord hög tid att införskaffa den där våtdräkten.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna