7 dagar kvar

triathlonNu är det bara en vecka kvar. Till mitt första riktiga Triathlonlopp. Det ska nog gå bra. Tror jag.

Jag har ju testat de mini-tri som World Triathlon Stockholm och Team Snabbare erbjuder på tisdagar vid Sjöhistoriska, och det har varit både kul och jobbigt, men framför allt väldigt lärorikt. Utan dessa och den information vi fått där hade jag nog varit bra mycket oroligare för nästa fredag den 1 augusti då Tällberg Triathlon går av stapeln. Men då är det en sprint och inte mini-tri som gäller. Simningen är alltså dubbelt så lång, cykeln tre gånger så lång och löpningen dubbelt så lång som de träningslopp vi kört. Men mitt mål är att ta mig runt med hedern i behåll, inte att maxa slut på mig själv på simning och cykel. Det är ju trots allt mitt första försök.

Löpningen är det som oroar mig mest. Jag har tränat några rundor men max ca 3,5 kilometer. I Tällberg ska vi springa 5 kilometer. Efter simning och cykling. I lördags testade jag 20km tempocykel direkt följt av 3,8km löpning. Löpningen var minst sagt tung och tempot sjönk till jobbiga dryga 7 minuter per kilometer. Det var inte alls kul. Men jag räknar med att få promenera en hel del på den avslutande löpningen. Ska satsa på att orka springa vid varvningen på den 2,5km-bana vi använder för där kommer väl familjen stå och hejja…

Nåväl. Jag känner ändå att jag förberett mig så gott jag kunnat. Visst, mer löpning hade inte varit fel, jag kom igång med den alldeles för sent. Men jag får väl krypa i mål om det ska vara så. Några rundor av de olika disciplinerna blir det nog under sista veckan men mest för att hålla igång flåset, mer än riktig träning.

Målsättningen var att ta mig runt med hedern i behåll. Vad betyder det för tid då? En grov uppskattning visar på ca 15 minuter simning, 45 minuter cykel och dryga 30 minuter på löpningen. Det är 1h30m. Plus några minuter för växlingar. Cykel och simning bör kunna gå lite fortare och löpningen förmodligen lite långsammare. 1h30m är således en riktig drömgräns för mig. Går jag under är jag otroligt nöjd. Men jag räknar med att det blir några minuter mer. Vi får se om en vecka.

Posted from Östergötland County, Sweden.

Kommentera gärna