Trasigt öra – igen

För en dryg vecka sedan körde jag ju sönder växelörat på väg hem från Kompiscrossen. som tur var hade jag ju ett nytt och kunde lite snabbt byta det och kedjan som trasade sönder. Växeln blev lite glapp och skev men jag fick ordning på det.

I morse började växlingen bete sig och jag stannade flera gånger för att försöka justera. Tills jag upptäckte att en kedjelänk var skadad. Då insåg jag att det bara var att vända hemåt igen, försiktigt.

Efter bara ca 100 meter cyklande rasar allt. Örat går av igen och hela växeln trasslar återigen in sig i kedjan och bakhjulet. Det ser ut som hela växelföraren har exploderat.

Det blev till att gå hem istället, och ta bilen till jobbet. Inte riktigt vad jag tänkt mig. Och på vägen hem stannade jag till på Cykloteket för att se om de hade något växelöra på lager. Jag hade ju ingen lust att vänta flera dagar på att få börja cykla igen. Och jodå, efter en stunds letande hittade de ett. Mycket bra!

Jag hade sedan tidigare en ny bakväxel hemma eftersom jag hittat en spricka i den gamla efter det förra haveriet. Vid kvällens mekande blev det således monterat ett nytt öra (igen), en ny bakväxel och återigen en ny kedja.

Nu är vi fit for fight igen!

image

image

image

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna