Premiärtur på crossen

Så blev det då äntligen dags att ta ut nya pärlan på en riktig tur, jobbpendling dagen till ära.

Jag har tänkt göra det tidigare i veckan, men det har varit blött och regn, vilket iofs inte är något hinder. Men jag har inte haft några skärmar till den. Något jag väldigt gärna vill ha på pendlingen om det är blött.

Men under veckan har diverse tillbehör införskaffats. Sadelväska med extra slang och lite verktyg. Ny hjälm godkänd av designpolisen, nytt lås som går att montera på vettigt sätt på ramen. Och skärmar.

Så igår kväll var jag nere i garaget och pysslade om cykeln lite. Monterade lås, väska och skärmar. Så den skulle vara redo för pendling idag.

Hur gick det då? Jotack bra. Med mindre ansträngning än med gamla cykeln hade jag klart högre snittfart till jobbet. När jag trodde jag låg på högsta växeln nedför hade jag väl fyra eller fem lägen kvar. Trevligt. Dessutom är den bra mycket lättare i uppförsbackarna. Helt klart en kul sak.

Hem då? Jodå, det gick lika bra, men kollegan P drog ned tempot och vid Västberga orkade han inte hänga med längre utan fick släppa. (inte helt sant kanske, men man ska inte låta sanningen stå i vägen för en bra historia som en annan bekant brukar säga)

Nu väntar jag bara på resten av prylarna jag beställt bland annat från Wiggle. Lite måste-ha inför höstcyklingen såsom lyse och lite annat smått och gott. Och SPD-skorna som jag till slut hittade ett par till vettigt pris. Med dem kommer det gå ännu fortare. Kanske. Om jag inte ramlar.

Posted from Älvsjö, Stockholm, 12557, SE.

Kommentera gärna