Kollat på en tandemracer

Jag och Jocke var ju tidigare under hösten iväg och provcyklade en tandemracer. Efter det har han undersökt möjligheterna att få tag på en, eftersom vi båda blev ganska sålda på att cykla den. Att en sådan skulle sitta fint inför Vätternrundan nästa år råder det inget tvivel om.

Problemet är dock att de är svåra att få tag i. Just den modell Jocke är sugen på tillverkas inte längre och det verkar bara finnas ett fåtal exemplar kvar runt om i världen, i alla fall om man pratar fabriksny.

Nu har han faktiskt en på gång från USA, och jag blev ombedd att slutföra affären under tiden Jocke är bortrest en längre tid. Sagt och gjort. Men när det var dags för betalning blev det lite dyrare än planerat på grund av frakt, tull och moms, och jag drog öronen åt mig. Även om jag fått ganska fria händer med Jockes pengar så kändes det olustigt att spendera deras hushållskassa sådär när det drog iväg mer i kostnad.

Däremot så har vi faktiskt hittat en begagad cykel av exakt samma modell fast något år äldre. Här i Stockholm. Så igår åkte jag iväg och kollade på den för att kunna avgöra om jag ändå skulle fortsätta diskussionerna med butiken i USA, eller om jag skulle lägga det på is så länge. Och så blir det nog. Cykeln var jättefin och verkade vara välskött. Dessutom har den redan gått två varv runt Vättern så då hittar den ju i princip runt själv. Den är helt klart ett bättre köp, och man slipper dessutom fraktkostnaderna som inte är helt låga de heller.

Nu återstår bara att övertala herr Nömell om att den lokala cykeln är ett bättre alternativ, men det ska nog gå bra. Säljaren lovade att höra av sig om någon annan visade intresse, annars drar jag och Jocke dit så snart han är hemma igen, och provcyklar lite och slutför affären. Förmodligen.

Nu hoppas jag bara han inte blir putt på mig som inte riktigt gjort som jag blev tillsagd. Men det ordnar sig nog 🙂

Kommentera gärna