Provkört en tandemracer

Några har frågat om det inte finns tandemracers. Och det gör det ju. Anledningen til frågan är förmodligen att den hybrid-tandem Jocke och jag kör på ser ganska tung ut med sina grova ramrör och breda däck.

Vi har ju pratat lite om att kanske dreva om den från dess MTB-drevning till någonting mer likt racer-drevning. Och kanske slänga på lite smalare däck. Men Jocke har samtidigt börjat snegla på en racertandem modell Cannondale R2.

Igår hade vi möjligheten att klämma lite och dessutom provcykla just en sådan cykel  då en av Jockes vänner har en i cykelförrådet. Så vi hoppade upp på den nuvarande hojjen och cyklade iväg till Farsta i skymningen.

Väl framme visade det sig att ägaren hade SPD-pedaler på, och några sådana skor hade vi ju inte på oss precis. Men det löste sig då vi hade sådan tur att vi har så pass små fötter så tjejjernas skor passade även oss.

Det blev några vändor över Ågestabron, och för att sammanfatta det kan man väl säga att det var ruskigt kul att cykla på en sådan cykel! Och det vore toppen att ha en sådan till Vätternrundan nästa år.

Jocke ska undersöka möjligheterna så får vi se. Under turen tillbaka hem från Farsta så kunde vi konstatera att den nuvarande cykeln helt plötsligt kändes ganska tungcyklad…

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna