Hjärtsäcksinflammation…

är någonting man inte vill ha.

Jag hade tänkt sätta igång med träningen inför årets stora mål, Vätternrundan, ganska omgående efter årsskiftet. Framförallt med styrketräningen av rygg och bål. Dessutom har ju värmen gjort att det faktiskt gått att köra lite cykelträning utomhus.

Men dessa planer gick om intet. Familjen har varit sjuk i mellandagarna och nu har jag fått en släng av skiten. Inget allvarligt (ännu) men tillräckligt för att jag undviker träning.

Jag har tidigare inte varit allt för försiktig med att träna vid lättare förkylning även om jag som gammal elitsimmare är fullt medveten om att det knappast är det bästa man kan göra. Men efter att en dagispappa berättade om en frisk och vältränad bekant som fick hjärtsäcksinflammation och nästan strök med efter att ha tränat förkyld, och efter att ha läst på om det, så vågar jag mig faktiskt inte på allt för tung ansträngning med skit i kroppen. Jag vill helt enkelt se mina underbara små barn växa upp!

Men det suger faktiskt i träningstarmen. Speciellt när cykelvännerna Patrick och Jocke stoltserar med sina första träningspass för året i de sociala medierna.

Hur går det för er andra att komma igång?

Posted from .

Kommentera gärna