Träningsrunda till Nynäshamn

Med Roslagsvåren avklarad är det ”bara” träning kvar inför det stora målet för året, Vätternrundan. Planen för dagen var att delar av Team Primus skulle ta en vända på ca 10 mil ner till Nynäshamn och tillbaka till Handen igen.

2013-05-25 14.32.09Strax före lunchdags träffades vi så på parkeringen vid Handenterminalen. Jag, Jocke och Jonas. Rutten var planerad till Tungelsta – Sorundavägen – Ösmo – Nynäs – Handen. Men en bit ned på Sorundavägen skulle vi ta en mindre väg till Ösmo. Så blev det inte. Banansvarig navigerade fel och vi hamnade ända nere i Sorunda istället, och fick ta den större vägen mot Ösmo. Det var inte jättekul då den är lite för trafikerad och med små eller inga vägrenar. Dessutom lyckades Jonas dra på sig en punktering precis innan Ösmo så där blev det lite vila i dikeskanten bland vitsipporna en stund.

Färden gick vidare mot Nynäshamn på den fina gamla Nynäsvägen som rustats upp med tanke på cyklister (tror jag) och som nästan inte har någon trafik alls. Väl framme vid hamnen hade vi snittat lite drygt 28 kmh ned i rullfart. Bra jobbat av Jonas som tyckte det var jobbigt, då han inte cyklat så många mil ännu i år. Jocke och jag vilade oss ned, men så har vi ju också över 100 mil i benen sedan mars/april.

2013-05-25 15.30.35I hamnen blev det fika med kaffe och morotskaka för min del. Gott. I solen nästan vid vattnet. Inte mycket att klaga på där. Annat än att det nu var ca 5 mil kvar hem igen…

Vad gäller energitillskott fortsatte jag testa grejjorna från Enervit, som jag tänkt använda mig av på Vätternrundan. Sportdryck, bars och gel den här gången. Men eftersom vi nästan hade vilopuls på vägen ned gick det inte åt så mycket annat än drycken. Jag passade dock på att ta en gel innan avfärd från hamnen. En med lime-smak. Urk. Inte god alls. Det får nog bli den med colasmak på stora rundan, även om den inte innehåller någon koffein. Den smakade i alla fall bättre.

Vi hade också tur med vädret. Sol och fint med medvind på vägen ner. Annorlunda var det på vägen hem. Fortfarande sol men nu fick vi ju vinden emot oss. Ungefär 10m/s i byarna så det var ordentligt kämpigt. Jonas fick dessvärre ge upp efter 62km och ta sig vidare med pendeln. Det för honom höga tempot hade tagit kål på honom, även om han kämpade bra.

Jocke och jag fortsatte dock på cykeln, pumpade på i vinden och ökade tempot så gott det gick. Färden avslutades sedan efter ca nio mil (vi skippade extraturen via Årsta Havsbad) med middag hemma hos TV-kändisen. Gött.

Posted from Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna