En actionkamera

Jag har en tid känt att det skulle vara lite kul att kunna fota och filma lite under mina pendlingsturer, framför allt nu när det är tänkt att bli vinter. Kan vara skoj att se hur jag får kämpa mig fram i snöstorm över Västerbron.

Garmin-VIRB-EliteAtt då Garmin nästan samtidigt väljer att ta steget in i segmentet actionkameror gjorde att begäret blev än större. Nu var det inte bara nummer ett GoPro eller Contour som gällde. En av fördelarna med Virb är att de i modellen Elite har stoppat in GPS, accelerometer, barometrisk höjdmätare, wifi och stöd för ANT+ sensorer vilket är vanligt inom träningsvärlden för att ta in data som puls, fart och kadens. Dessa värden går sedan att lägga som en overlay på den video man spelat in, kopplat till var man är där och då i filmen. Kul helt enkelt.

En sådan här kamera är förstås inte gratis, men jag bestämde mig för att det skulle få bli en tidig julklapp när jag under en kort period hade 17% rabatt på allt hos Wiggle. Men bara efter nogrannt övervägande av nyttan. Att bara filma cykelpendling och kanske något cykellopp var inte tillräckliga argument.

Men lägger man då till möjligheten att filma sin och andras skidåkning i Österrikiska alperna, barnens slalomåkning och badande och kanske lite andra roliga saker gjorde att det kändes aningen mer motiverat att slå till.

Och nu har den kommit. Just uppackad och tanken är att den ska med på cykeln till jobbet imorgon för en första test. Tyvärr ingick varken cykelfäste eller fäste för cykelhjälm så vi får väl se om jag lyckas improvisera eller om den får stanna hemma. Jag har i alla fall beställt dessa fästen också, som väl kommer om någon dag.

Lite mer utförligt tyckande om kameran kommer vid ett senare tillfälle när jag fått testa den lite annat än att filma TVn i vardagsrummet.

Stay tuned, som de säger. Tills vidare kan ni alltid läsa lite mer om kameran hos Ray Maker.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna