2014 års motionslopp inplanerade

Nu har är årets motionslopp inplanerade, och det ser ut att bli ett spännande år, med två nya utmaningar. En triathlonstafett och ett individuellt triathlon-lopp.

Men cyklingen får störst fokus även i år. Redan i början av maj går det första loppet. 167 kilometer på Uppsalaslätten under Skandis Bike weekend, det som tidigare hette Skandisloppet. Och i slutet av maj ytterligare ca 15 mil, men då strax norr om Stockholm med start och mål i Friends Arena – Stockholm Gran Fondo. Båda dessa blir på tandem tillsammans med Jocke. Tyvärr utgår Roslagsvåren på grund av detta vilket är lite synd, men vi får ta igen den rundan i höst istället.

På självaste nationaldagen har Patrick planerat ett tempolopp för sammanslutningen av cyklister som vi kallar Velocista. Ett varv, ca 2 mil runt Bornsjön i full fart. Kan bli kul. Tandem är det som gäller även här.

Sedan är det dags för ett av årets stora mål igen. Vätternrundan – på tandem – för andra gången. I år hoppas vi kunna sänka vår tid från förra året rejält. Och hoppas såklart på minst lika bra väder som förra året. Även i år blir det natt-start. När anmälan öppnade tog det 12 minuter innan alla 20.000 platserna var slut. Vi fick vårt sista val när det gällde starttid. Klockan 02:06 den 14 juni bär det av söderut från Motala för en ny runda på 30 mil tillsammans med Jocke och Jonas.

Sedan blir det uppehåll en dryg månad, men med uppladdning för min första triathlon. 1 augusti kör jag och syrran sprintdistansen på Tällberg Triathlon. Kommer bli väldigt spännande.

Två veckor senare är det dags för nästa utmaning. Stafetten på olympisk distans på World Triathlon Stockholm där jag kör simningen på 1500 meter för att sedan lämna över till Patrick på 4 mil cykel och sedan Patrizia för den avslutande milen löpning.

I början av september går STHLM Bike (42km) av stapeln igen. Som deltagare på första och andra upplagan av detta lopp kan man ju inte hoppa av, så jag är med även i år. Ännu ej klart om det blir på tandem igen eller solo som första gången.

Sista loppet för året blir nog som vanligt Roslagshösten med sina 14 mil. Förutom ovan nämnda lopp är det inte omöjligt att Jocke och jag deltar i fler tempo- och linjelopp i SMACK-serien.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna