Slow Roll Älvsjö #1

Onsdagen den 14 maj var det dags för Älvsjös första Slow Roll, en premiär för ett projekt som Patrick och jag vevat igång efter att ha haft lite funderingar på att göra någonting för cykling i vår del av staden.

Patrick beskriver bra vad det hela handlar om. Hur cyklingen ökar och att man pratar om ”peak car”.   Hur vi inspirerades av Slow Roll Detroit som porträtterades i en dokumentär på SVT nyligen, där cyklarna tagit över efter biltillverkarnas konkurser. Hur detta evenemang ska handla om att ha trevligt tillsammans och upptäcka sitt närområde på cykel tillsammans.

slow-roll_alvsjoEfter lite planerande och marknadsföring (vi fick även en liten artikel i Liljeholmen/Älvsjö, sid 12) och även en officiell logga från våra vänner i Detroit, så dök det upp ca 40 personer till den första rundan som startade vid Fru Marias Bak vid 18:30. Vädret skulle vara lite kallt men uppehåll, men som vanligt stämde inte prognosen. Vi rullade runt i Älvsjö i ungefär 10 grader och lätt duggregn i trekvart innan vi nådde fram till målet Casa del Lago nere vid Långsjöbadet.

Även här har Patrick varit duktig och beskrivit hur kvällen fortlöpte redan, som du kan läsa här. Men jag kan väl summera premiären som lyckad, förutom vädret. Deltagarna verkade uppskatta initiativet och rundan, och de barn som var med kämpade på tappert. Kul!

Den 28 maj är det dags igen. Välkomna!

 

 

 

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Kommentera gärna