STHLM Bike 2013

I söndags, den 8 september, var det dags för andra upplagan av STHLM Bike, ett cykellopp på 42 kilometer i eget tempo genom Stockholms centralare delar en tidig och väldigt bilgles söndagsmorgon.

Första gången detta lopp arrangerades var 2012 och då deltog jag tillsammans med min cyklande kollega Patrick. Den gången på min gamla uråldriga MTB i stål med grova moutainbikedäck. Efter en snabb öppning dog mina ben i backarna vid Årstaviken.

I år deltog jag tillsammans med min vän och gamla kollega Joakim Nömell som jag brukar cykla tandem med. Så även den här gången. Övriga deltagare i vårt lilla team var återigen Patrick, denna gång tillsammans med fru, Jockes kompis Mathias och slutligen Jonas som även körde Vätternrundan med oss i år.

Den här gången var banan en annan än förra året. Nu leddes vi ut på norra Djurgården förbi Stora Skuggan, tillbaka via Naturhistoriska och in i stan, en sväng på Söder och via Stadshuset vidare till Kungsholmen för att sedan ta oss tillbaka via Västerbron söderut mot Tanto och slutligen in i mål i Kungsträdgården. Jag tyckte det var en väldigt trevlig dragning, och att vi hade tur med vädret även i år gjorde det ju inte sämre. Vid start låg det ett trollskt dimhölje över Gärdet och denna syn återkom på några ställen runt banan.

Jag kommer tillbaka nästa år, det är en sak som är säker.

Posted from Åkarp, Skåne County, Sweden.

Kommentera gärna